TOURTIÈRE
AUX POMMES
Ingredienten
500 g meel - 2 eieren - 1 glas olie - 120 g boter
- 4 appelen - geleisuiker
Voorbereiden 1uur, kooktijd 25 minuten
Doe alle ingredienten behalve boter, appelen
en geleisuiker in een kom en meng dit tot een glad deeg. Voeg water
toe totdat u mooie homogene massa heeft. Streek het deeg af met
olie en leg het te rusten onder een doek.
Leg na 45 minuten een doek of bakpapier op tafel
en bedek dat met een beetje meel. Leg daarop het deeg en druk dat
voorzichtig uit, tot het de maat van tweemaal uw taartvorm heeft.
Boter de taartvorm en doe de eerste helf van
het deeg in de vorm.
Schil en snij de appelen in fijne plakjes. Laat
40 gram boter smelten en bak de appelschijfjes zachtjes gedurende
5 minuten
Leg de appelen nu over de schaal op het
deeg en bedek ze met de andere helft van het deeg. Bestrooi het
met de geleisuiker. U kunt de restanten van het deeg gebruiken om
de taart te decoreren. Smelt nu rest van boter en sprek dat over
het deeg. Doe er nog wat geleisuiker overheen en zet de taart in
de oven en laat deze daar bakken gedurende 25 minuten.
|